Kvindelig logo

Om Kvindelig

Kvindelig er et non-profit DIY kassettebåndslabel og undergrundseventarrangør indenfor den meget brede genre hat, der kaldes noise, og i princippet dækker alt fra den blideste meditative ambient til det mest kaotiske og kompromisløst larmende harsh noise. Vi rækker endda udover denne genreafgrænsning og omfavner enhver form for niche musik, der falder udenfor kommerciel og mainstream interesse, og tilbyder en platform for marginaliserede musikere.

I Kvindelig ser vi det som en hovedopgave, at skabe et imødekommende fællesskab, hvor alle er i øjenhøjde, hvor man støtter og inspirerer hinanden til at eksperimentere og tage chancer, i en søgen efter det helt personlige og originale udtryk. Og ikke mindst aktivt opsøge og at række ud til bedroom producere for at få dem ud at stå på en scene for første gang. I særdeleshed kvinder og andre underrepræsenterede grupper. Vi faciliterer koncerter, workshops, undervisning og networking events, og gerne på tværs af kunstformer, da vi tror på at inspirationen til at udvikle sin kunstneriske vision er interdiciplinær.

I vores bookingstrategi har vi et ideal om at booke en tredjedel kvinder, en tredjedel mænd og en tredjedel der ikke bekender sig til disse to kasser. Vi anerkender også de udfordringer som dette ideal aftvinger, og sætter altid den kunstneriske integritet først, fremfor for at forcere en totalt lige fordeling.

Hvis du gerne vil spille til et af vores events, så kontakt os omgående! Vi booker både den garvede scenerotte, og det helt ubeskrevne blad, der aldrig har stået på en scene før. Send en kort beskrivelse af din musik og et link til, hvor vi kan høre den.
En anden vigtig mission for Kvindelig er, at bære scenen for den eksperimenterende undergrundsmusik i Aarhusområdet videre.

På vores Bandcamp side finder du vores udgivelser, og herigennem kan du også kontakte os. Eller via vores Instagram. Kom glad!

Kvindelig på Bandcamp

Kvindelig på Instagram

Hvorfor navnet Kvindelig?

Vores label boss Mia fandt på navnet i en undren over at i dansk sprogbrug kan ordet “kvindelig” referere til både en levende kvinde og liget af en kvinde, mens der ikke findes en tilsvarende kønsspecifik betegnelse for liget af en mand. Desuden er Mia en stor horror fan, så både det paradoksale og det makabre i navnet tiltalte hende.

Dykker man lidt dybere ned kan dette paradoks ses som en afspejling af en dybere kulturel tendens til at definere kvinder primært ud fra deres kroppe og deres relation til mænd. Det kan også pege på en manglende anerkendelse af kvinders individualitet og menneskelighed, selv efter døden.

Sproget omkring køn varierer betydeligt på tværs af kulturer, og er noget de fleste ikke skænker en tanke i hverdagen. Grammatiske køn kan have en stor indflydelse på vores opfattelse af køn. I sprog med kønnede substantiver, som tysk, fransk, spansk og russisk, kan det være svært at undgå at tænke på køn, når man taler. Dette kan forstærke kønsstereotyper og påvirke, hvordan vi ser på forskellige roller i samfundet. I sprog uden kønnede substantiver, som finsk, kinesisk og ungarsk, kan der være en mere neutral opfattelse af køn.